NIEUWS

Hieronder een interview van onze leerling Tim Laan, die uitgeplaatst is bij opleidingsbedrijf Markus BV:

Ik ben Tim Laan, 17 jaar en kom uit Wijdewormer.

Mijn broer liep stage bij Markus BV als uitvoerder en was erg enthousiast. Mijn vader werkt ook binnen de infra en heeft eigen bedrijf in Duitsland met grondverzetmachines, die heeft dit weer van zijn vader. De infra zit bij ons thuis dus wel in de genen! 

Ik word opgeleid tot grondwerker via SPG. Op woensdag ga ik naar school en de rest van de week ben ik aan het werk. Op dit moment werk ik op project in Purmerend waar een bestaand flatgebouw wordt gerenoveerd en waar nu een nieuwe riolering wordt aangelegd. Hiervoor heb ik een tijd in Zuidoostbeemster gewerkt aan het bouwrijp en woonrijp maken van een project. We hebben blokken uitgegraven voor de fundering, het riool gelegd en later bomen geplant en paden en straatwerk aangelegd. Ik zit ook af en toe op de shovel of de kraan, dat vind ik ook erg leuk!

Mijn hoogtepunt tot nu toe? Het gemaal plaatsen in de Zuidoostbeemster vond ik erg gaaf, daar heb ik ontzettend veel van geleerd. Wij zijn daar met veel mensen en kranen bezig geweest, er werd grof geschut ingezet. Het was een complexe klus en niet alles liep lekker, dus er werd veel van ons allemaal gevraagd. Als uiteindelijk alles dan toch goed is gekomen, dan geeft dat veel voldoening!

Ik ben nog een jaar bezig met mijn opleiding en wil dan door met de opleiding grondwerker niveau 3 en daarna niveau 4 om mijzelf door te ontwikkelen richting de rol van uitvoerder. Ik heb het erg naar mijn zin hier dus hoop deze stappen allemaal bij Markus BV te kunnen zetten.

Wat het werken bij Markus BV voor mij interessant en leuk maakt ?  De afwisseling in het werk. Ik vind het leuk om iets te maken en ik vind het een sport om het steeds beter te doen. Rioolwerk spreekt mij erg aan, iedereen weet dat het er is, maar bij na niemand weet wat voor werk er allemaal in zit. 

Waarom iemand anders hier ook zou willen werken? Markus BV heeft mooie werken en leuk personeel. Alles is erg goed geregeld en er wordt goed naar je geluisterd, ook naar mensen zoals ik die het vak nog moeten leren.

Er zijn steeds minder mensen die kiezen voor een opleiding en carrière binnen de civiele techniek en GWW. Wat zou jij tegen de mensen willen zeggen die nog voor de keuze staan welke studie zij gaan kiezen of welk vak zij willen gaan leren?

Je maakt en creëert iets nieuws, je maakt de leef- en woonomgeving mooier. Als je daarvan houdt en graag buiten bent dan zou ik zeker aanraden om in de infra te gaan werken. Ik werk zelf het liefst buiten, de hele dag binnen zitten is niets voor mij. Van de week was ik nog helemaal doorweekt van de regen en dan is het wel eens pittig, maar ik weet dat het ook altijd weer mooi weer wordt en dat mensen dan jaloers op mij zijn dat ik lekker buiten aan het werk kan!

Sinds januari is SPG-NH lid van Bouwend Nederland, we vertrouwen op een prettige en succesvolle samenwerking om de infra opleidingen te promoten en te continueren.

Vorig jaar haalden onze studenten Simon Beemsterboer en Manolito van Bommel de eerste plaats bij het Noord-Hollands kampioenschap straatmaken. Hun winnende straatwerk hebben ze nu neergelegd bij de ingang van het Circuit van Zandvoort. Hun mooie werk heeft ook het Noord-Hollands Dagblad gehaald.
Ziet er goed uit Simon en Manolito!


Open Dag  – Donderdag 4 maart 2021
Steek jij graag je handen uit de mouwen? Ben jij liever buiten dan binnen? Wil je naast werken ook een vakdiploma behalen? Lijkt het je interessant om een opleiding te volgen in de Grond-, Weg-, en Waterbouw? Of weet je nog niet zeker of deze sector bij je past? Kom dan een kijkje nemen in ons opleidingscentrum!
Of je nu leerling bent op de middelbare school of misschien denkt aan omscholing en graag aan de slag wilt in de infra, iedereen is op donderdag 4 maart van harte welkom. Ook nodigen wij ouders/verzorgers graag uit.
De Open Dag wordt verzorgd door docenten en leerlingen van de diverse Infra-opleidingen. Onder het genot van een hapje en drankje wordt uitleg gegeven over onze opleidingen en kunnen je vragen worden beantwoord. Verder worden er filmpjes vertoond over Infra werkzaamheden en projecten.
Ook is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een korte wedstrijd. Via een aantal vragen en opdrachten wordt gekeken wie al het meeste weet over de infra. De winnaar krijgt een iPad of Play Station 5 !! en eventueel een leuke excursie met de hele klas naar een interessant Infra project.
Uiteraard worden bij dit alles de Coronamaatregelen in acht genomen.
Graag tot ziens bij ons op de Open Dag!
Tijd: 16.00 tot 20.00 uur

Locatie: Stationsplein 129, 1703 WE Heerhugowaard

BEZOEK ONZE OPEN DAG EN MAAK KANS OP EEN PLAYSTATION 5, XBOX OF TABLET EN EEN EXCURSIE MET JE HELE KLAS NAAR EEN INTERESSANT INFRAPROJECT!!

Steek jij graag je handen uit de mouwen? Ben jij liever buiten dan binnen? Wil je naast werken ook een vakdiploma behalen? Lijkt het je interessant om een opleiding te volgen in de Grond-, Wegen-, en Waterbouw? Of weet je nog niet zeker of deze sector bij je past? Kom dan een kijkje nemen in ons opleidingscentrum!
Of je nu leerling bent op de middelbare school of misschien denkt aan omscholing en graag aan de slag wilt in de infra, iedereen is op woensdag 9 december van harte welkom. Ook nodigen wij ouders/verzorgers graag uit.
De Open Dag wordt verzorgd door docenten en leerlingen van de diverse Infra-opleidingen. Onder het genot van een hapje en drankje wordt uitleg gegeven over onze opleidingen en kunnen je vragen worden beantwoord. Verder worden er filmpjes vertoond over werkzaamheden en projecten binnen de infra.
Ook is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een korte wedstrijd. Via een aantal vragen en opdrachten wordt gekeken wie al het meeste weet over de infra. De winnaar krijgt een iPad, Xbox of Play Station 5 en eventueel een leuke excursie met de hele klas naar een interessant infraproject.
Uiteraard worden bij dit alles de Coronamaatregelen in acht genomen.
Graag tot ziens bij ons op de Open Dag!
Tijd: 16.00 tot 21.00 uur
Locatie: Stationsplein 129, 1703 WE Heerhugowaard
( BIJNA) KLAAR MET DE MIDDELBARE SCHOOL OF OP ZOEK NAAR EEN NIEUWE/ ANDERE OPLEIDING?
Wij hebben per direct veel vacatures voor BBL-opleidingen in de Grond- Wegen- en Waterbouw en Funderingstechniek in heel Noord – Holland. Diploma MBO halen en DIRECT geld verdienen!! Uiteraard is onze intake-procedure momenteel aangepast aan de richtlijnen van het RIVM.
Je gaat 4 dagen per week werken bij een bij SPG-NH aangesloten leerbedrijf en 1 dag per week naar school in Heerhugowaard op loopafstand van het station. Avondschool ook mogelijk.
Zie hier onze opleidingen:
https://spgnh.nl/opleidingen/


Anouk Haakman © Foto Marcel Rob

Straatkampioenen Simon Beemsterboer en Manolito van Bommel met hun winnende werkstuk naar circuit van Zandvoort

De gouden straathamer is binnen, als beloning voor twee dagen precisiewerk. Simon Beemsterboer (21) uit Wervershoof en Manolito van Bommel (18) uit Bovenkarspel zijn Noord-Hollands kampioen straatmaken geworden en wie weet loopt Max Verstappen himself straks op hun werkstuk in Zandvoort.
Simon en Manolito behaalden eigenlijk heel onverwachts de eerste prijs. ,,We hebben nog nooit eerder samengewerkt, dus dat maakte het wat lastiger. Blijkbaar hebben we het er toch heel goed vanaf gebracht’’, vertelt Simon blij.
De twee werken bij Boos Bestratingen in Wervershoof, maar gaan ook nog naar school op het Regio College en SPG Noord-Holland. Het SPG in Heerhugowaard houdt af en toe kampioenschappen om het vakmanschap onder de aandacht te brengen. Simon en Manolito hadden wel zin in een wedstrijdje. Simon: ,,Je moet er ook echt je zinnen op zetten, anders lukt het niet. Als je denkt: ’nou, ik zie wel’, kun je beter niet meedoen.’’
 
Ingewikkeld
De opdracht was het leggen van een Formule 1-wagen, uiteraard vanwege de komst van het racecircus naar het circuit van Zandvoort. De ontwerpers zorgden ervoor dat de uitvoering extra ingewikkeld zou zijn. Manolito: ,,Normaal werk je eigenlijk altijd met één soort stenen. Nu waren het allemaal verschillende soorten en ook nog eens verschillende maten. Veel zaag- en knipwerk, het viel nog niet mee.’’ Doet een stratenmaker over een stukje van 25 vierkante meter normaal gesproken misschien een uurtje, nu hadden ze er twee dagen de tijd voor. Er werd meteen een evenementje van gemaakt met barbecue en een open dag. ,,Heel gezellig. Je ziet een hoop klasgenoten en werkgevers die overal vandaan komen om even te kijken’’, vertelt Simon.
Ko Boos van Boos Bestratingen is natuurlijk apetrots op zijn werknemers, die hij twee dagen moest missen. Simon: ,,Hij is wezen kijken en organiseerde zelfs een borreltje voor ons bij Van Rooijen om het te vieren. En natuurlijk staat onze prijs te pronken in de kantine.’’ Het resultaat is ook in Zandvoort in de smaak gevallen. Het ontwerp zal binnenkort bij de entree van het circuit verschijnen, gelegd door Simon en Manolito.
 
Nieuwe opleiding Vakman Fundering

Deze brede opleiding heeft naast een groot gedeelte Funderingstechnieken ook onderdelen van de Monteursopleiding, de vakman GWW opleiding en de opleiding Metaalbewerker. Hierdoor hebben we een uitgebalanceerd pakket samengevoegd waardoor een mooie opleiding ontstaat voor een uitdagende carrière binnen de veelzijdige funderingsbranche. Samen met Het Regio College en SPG-NH heeft de NVAF zich sterk gemaakt voor mogelijkheid voor jonge leerlingen om zich te kunnen ontwikkelen tot funderingsspecialist. Vanaf september 2020 kan er worden gestart met het behalen van een officieel diploma “Funderingswerk”.
Dit jaar wordt de formule 1 race in Zandvoort verreden! Heb je weleens nagedacht over wat er allemaal nodig is om een professioneel race-circuit aan te leggen of hoe de wegen, voet- en fietspaden, het spoor, kanalen, bruggen en tunnels tot stand komen? Al deze werken worden gemaakt door de helden van de Infra. Straatmakers, machinisten en asfaltafwerkers zorgen er samen met de uitvoerders en planners voor dat de wegen en de ondergrondse infratechniek in een tip top staat blijven. Om dit in de toekomst ook te kunnen doen zijn wij opzoek naar nieuwe jonge Infra-helden.
Daarom organiseert Stichting Infra Bindt op woensdag 28 februari van 16.00 tot 21.00 uur een open dag in ons infracentrum, Stationsplein 129 in Heerhugowaard.
Tijdens deze open dag kom je alles te weten over de totstandkoming van een circuit. Er wordt informatie gegeven over de bijbehorende mbo- en hbo-opleidingen en alle disciplines binnen de Infra. Studenten, docenten en werkgevers praten je bij en geven demonstraties. Daarnaast kun je je infra skills testen in de praktijkruimte. Ben jij een coureur in de dop? Daar kom je al snel achter op 28 februari!
Zoals je ziet wordt dit geen saaie open dag, er is veel te beleven. Het geheel krijgt een feestelijk tintje doordat om 16.00 uur de confetti door de lucht vliegt; dan worden de winnaars van het NH Kampioenschap Straatmaken bekend gemaakt! De werkstukken die deze jonge vakmannen hebben gemaakt staan uiteraard ook in het teken van het circuit en zijn tijdens de open dag te bewonderen.
MIKE KOOPMAN KWS-KANJER VAN DE WEEK

De KWS-kanjer van deze week is Mike Koopman
Mike werkt een jaar bij KWS infra Amsterdam-Heerhugowaard via het SPG, een Infra opleidingsbedrijf in Noord-Holland.
Mike is bij ons begonnen als leerling grondwerker en heeft dit traject binnen een jaar succesvol afgerond. Hierna is hij doorgestroomd naar leerling machinist GWW (Grond-, Weg- en Waterbouwer).
Als leerling machinist draait hij op de 5,5 ton Kubota Graafmachine, waarmee hij op het werk De Draai in Heerhugowaard staat. Op deze locatie voert hij verschillende werkzaamheden uit zoals het zetten en stellen van kolken, huisaansluitingen en leidingen leggen.
Over het werken bij KWS Amsterdam-Heerhugowaard zegt Mike het volgende: “Mijn werkzaamheden zijn heel afwisselend en uitdagend, dit is dan ook een van redenen waarom ik het erg leuk vind.”

Leerlingen Sint Maartenschool uit Oudkarspel maken kennis met de infra!

Vanmorgen waren jonge leerlingen van de Sint Maartenschool uit Oudkarspel uitgenodigd om een kijkje te nemen op het project van Gebr. Min zodat zij konden kennismaken met de wereld van de infra. Nadat de nodige PBM’s waren aangetrokken en veiligheidsmaatregelen waren getroffen, mochten zij van heel dichtbij de grote graafmachine in actie zien.

 

 

 

 

Infra Bindt kennisplein

6 en 7 maart 2019

Waar hersenspinsels toe kunnen leiden….. De draaiboeken liggen klaar: twee dagen vol INFRA- innovaties, kennis en ontwikkelingen voor onze eigen studenten binnen alle niveaus en opleidingen. Aangeboden door 11 van onze infrabedrijven door middel van het verzorgen van maar liefst 39 gastcolleges en/of workshops.

25 jarig jubileum Martin Vijn 31-01-2019

Op donderdag 31 januari 2019 was het precies 25 jaar geleden dat onze leermeester Martin Vijn bij SPG-NH is begonnen. Uiteraard wilden wij dit niet ongemerkt voorbij laten gaan en is Martin flink in het zonnetje gezet met slingers, cadeaus, een speech en taart voor alle leerlingen en personeel.

OPEN DAG!!

Op woensdag 27 februari 2019 van 16 uur tot 21 uur is er open dag op het Infra Opleidingscentrum, Stationsplein 129, 1703 WE Heerhugowaard. Kom je oriënteren op de mogelijkheden die de Infratechniek jou te bieden heeft. Vertegenwoordigers van de opleidingen van niveau 1 t/m 4 en het bedrijfsleven zullen vertegenwoordigd zijn om je te informeren en je vragen te beantwoorden. Je kunt ook een kijkje nemen in ons opleidingscentrum en in onze praktijkhal. Graag tot ziens op 27 februari!!      

               

Versterking SPG NH door Marcel Grootjen

Recent is Marcel Grootjen ons team komen versterken.

Marcel is geen onbekende in de opleidingen infrastructuur.

Jarenlang was hij werkzaam als Leermeester bij SPG Amstelland.

Wij wensen hem succes toe in zijn nieuwe werkomgeving

Verbouwingen pand SPG-NH

SPG Noord Holland is trots op diverse verbouwingen die de afgelopen

zomer zijn gerealiseerd waaronder een nieuwe kantine voor ROC en

SPG personeel, het realiseren van gesprekskamers en het vernieuwen

van diverse lokalen.  Een nieuwe eigentijdse uitstraling voor een

perfecte leeromgeving.