NIEUWS

Dit jaar wordt de formule 1 race in Zandvoort verreden! Heb je weleens nagedacht over wat er allemaal nodig is om een professioneel race-circuit aan te leggen of hoe de wegen, voet- en fietspaden, het spoor, kanalen, bruggen en tunnels tot stand komen? Al deze werken worden gemaakt door de helden van de Infra. Straatmakers, machinisten en asfaltafwerkers zorgen er samen met de uitvoerders en planners voor dat de wegen en de ondergrondse infratechniek in een tip top staat blijven. Om dit in de toekomst ook te kunnen doen zijn wij opzoek naar nieuwe jonge Infra-helden.
Daarom organiseert Stichting Infra Bindt op woensdag 28 februari van 16.00 tot 21.00 uur een open dag in ons infracentrum, Stationsplein 129 in Heerhugowaard.
Tijdens deze open dag kom je alles te weten over de totstandkoming van een circuit. Er wordt informatie gegeven over de bijbehorende mbo- en hbo-opleidingen en alle disciplines binnen de Infra. Studenten, docenten en werkgevers praten je bij en geven demonstraties. Daarnaast kun je je infra skills testen in de praktijkruimte. Ben jij een coureur in de dop? Daar kom je al snel achter op 28 februari!
Zoals je ziet wordt dit geen saaie open dag, er is veel te beleven. Het geheel krijgt een feestelijk tintje doordat om 16.00 uur de confetti door de lucht vliegt; dan worden de winnaars van het NH Kampioenschap Straatmaken bekend gemaakt! De werkstukken die deze jonge vakmannen hebben gemaakt staan uiteraard ook in het teken van het circuit en zijn tijdens de open dag te bewonderen.
MIKE KOOPMAN KWS-KANJER VAN DE WEEK

De KWS-kanjer van deze week is Mike Koopman
Mike werkt een jaar bij KWS infra Amsterdam-Heerhugowaard via het SPG, een Infra opleidingsbedrijf in Noord-Holland.
Mike is bij ons begonnen als leerling grondwerker en heeft dit traject binnen een jaar succesvol afgerond. Hierna is hij doorgestroomd naar leerling machinist GWW (Grond-, Weg- en Waterbouwer).
Als leerling machinist draait hij op de 5,5 ton Kubota Graafmachine, waarmee hij op het werk De Draai in Heerhugowaard staat. Op deze locatie voert hij verschillende werkzaamheden uit zoals het zetten en stellen van kolken, huisaansluitingen en leidingen leggen.
Over het werken bij KWS Amsterdam-Heerhugowaard zegt Mike het volgende: “Mijn werkzaamheden zijn heel afwisselend en uitdagend, dit is dan ook een van redenen waarom ik het erg leuk vind.”

Leerlingen Sint Maartenschool uit Oudkarspel maken kennis met de infra!

Vanmorgen waren jonge leerlingen van de Sint Maartenschool uit Oudkarspel uitgenodigd om een kijkje te nemen op het project van Gebr. Min zodat zij konden kennismaken met de wereld van de infra. Nadat de nodige PBM’s waren aangetrokken en veiligheidsmaatregelen waren getroffen, mochten zij van heel dichtbij de grote graafmachine in actie zien.

 

 

 

 

Infra Bindt kennisplein

6 en 7 maart 2019

Waar hersenspinsels toe kunnen leiden….. De draaiboeken liggen klaar: twee dagen vol INFRA- innovaties, kennis en ontwikkelingen voor onze eigen studenten binnen alle niveaus en opleidingen. Aangeboden door 11 van onze infrabedrijven door middel van het verzorgen van maar liefst 39 gastcolleges en/of workshops.

25 jarig jubileum Martin Vijn 31-01-2019

Op donderdag 31 januari 2019 was het precies 25 jaar geleden dat onze leermeester Martin Vijn bij SPG-NH is begonnen. Uiteraard wilden wij dit niet ongemerkt voorbij laten gaan en is Martin flink in het zonnetje gezet met slingers, cadeaus, een speech en taart voor alle leerlingen en personeel.

OPEN DAG!!

Op woensdag 27 februari 2019 van 16 uur tot 21 uur is er open dag op het Infra Opleidingscentrum, Stationsplein 129, 1703 WE Heerhugowaard. Kom je oriënteren op de mogelijkheden die de Infratechniek jou te bieden heeft. Vertegenwoordigers van de opleidingen van niveau 1 t/m 4 en het bedrijfsleven zullen vertegenwoordigd zijn om je te informeren en je vragen te beantwoorden. Je kunt ook een kijkje nemen in ons opleidingscentrum en in onze praktijkhal. Graag tot ziens op 27 februari!!      

               

Versterking SPG NH door Marcel Grootjen

Recent is Marcel Grootjen ons team komen versterken.

Marcel is geen onbekende in de opleidingen infrastructuur.

Jarenlang was hij werkzaam als Leermeester bij SPG Amstelland.

Wij wensen hem succes toe in zijn nieuwe werkomgeving

Verbouwingen pand SPG-NH

SPG Noord Holland is trots op diverse verbouwingen die de afgelopen

zomer zijn gerealiseerd waaronder een nieuwe kantine voor ROC en

SPG personeel, het realiseren van gesprekskamers en het vernieuwen

van diverse lokalen.  Een nieuwe eigentijdse uitstraling voor een

perfecte leeromgeving.