Machinist

Machinist

Als je de opleiding tot machinist wilt volgen dan kies je voor grondverzet- of wegenbouwmachines. Kies je voor de opleiding machinist grondverzetmachine, dan maak je een keuze tussen tussen wiellaadschop (shovel) of hydraulische graafmachine (mobiele kraan).

De machinist wegenbouwmachines bedient de wals of asfaltafwerkmachine. Wil jij machinist worden? Meld je dan snel aan voor de opleiding bij SPG-NH.

Opleiding machinist niveau 3

De opleidingen tot machinist zijn allemaal op niveau 3, waarvoor je minimaal een diploma vmbo kader of een relevante beroepsopleiding op niveau 2 nodig hebt. Als machinist werk je met de grote, sterke en zware machines in de grond-, weg- en waterbouw (GWW). Je moet dus erg nauwkeurig zijn, de machine volledig beheersen en een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebben. Daarnaast moet je ook veilig kunnen werken op een terrein waar van alles gebeurt en is samenwerking erg belangrijk. Je hebt als machinist namelijk veel te maken met collega’s, uitvoerders, opdrachtgevers, omwonenden, voorbijgangers en verkeersdeelnemers. Dit maakt je beroep extra afwisselend!

Opleiding machinist bij SPG-NH

Als je geen ervaring hebt op machines en/of in de wegenbouw dan is het verstandig om te beginnen met de opleiding ‘vakman GWW’. Op die manier maak je in je dagelijkse werk kennis met machines en kun je een weloverwogen keus maken. Het aantal opleidingsplaatsen voor jongeren die machinist willen worden is beperkt, bel ons voor de mogelijkheden 072-5714743.

Machinist worden? Meld je aan voor de opleiding machinist

Houd jij van grote machines en vind je het een uitdaging om hier heel nauwkeurig mee te kunnen werken? En werk je graag in de buitenlucht? Dan ben jij de geschikte kandidaat om machinist te worden. Meld je aan voor de opleiding machinist door het online aanmeldformulier in te vullen. Naast de opleiding machinist biedt SPG-NH meerdere opleidingen binnen de infra zoals vakman GWW, machinemonteur, waterbouwer, asfaltafwerker en straatmaker. Wil je graag meer informatie?  Je kunt ons bereiken op het nummer 072-5714743 of stuur je vragen naar info@spgnh.nl Onze leermeesters helpen je graag met al jouw vragen over de opleiding machinist.

Terug naar overzicht

    Aanmelden

    Vul je gegevens in en we nemen binnen 5 werkdagen telefonisch contact met je op.

    Door dit formulier in te vullen ga je nog geen verplichtingen aan.

    Uw persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact. Lees de privacyverklaring voor meer informatie.