Informatie

BBL-opleidingen
SPG-NH biedt BBL-opleidingen aan, de nadruk ligt hierbij op werken. SPG-NH is je werkgever, maar je werkt bij een van de aangesloten wegenbouwbedrijven. De theorielessen worden gegeven door het Regio College, de lessen worden afgewisseld met praktijkopdrachten in onze hal. Je gaat 1 dag in de week naar school en je bent 4 dagen in de week werkzaam bij een wegenbouwbedrijf. SPG-NH biedt diverse opleidingen binnen de infra zoals vakman GWW, asfaltafwerker , waterbouwer, machinemonteurstratenmaker en machinist.

Overeenkomsten
Met SPG-NH sluit je twee overeenkomsten. Deze bestaan uit een arbeidsovereenkomst met SPG-NH en een inschrijving op school (BPV overeenkomst). De overeenkomsten zijn aan elkaar gekoppeld en ongeveer twee jaar geldig. In principe kun je je diploma in deze twee jaar halen, daarna heb je de mogelijkheid om verder te leren of te gaan werken. Wij passen de CAO voor het Bouwbedrijf toe, ook wel de bouw CAO genoemd. Dat is een goede CAO, je ontvangt direct een prima salaris.

Werkgever
Wij zorgen voor een leerbedrijf, maar salarisbetaling en verzekeringen lopen via SPG-NH. Wij zijn dus jouw werkgever en zorgen voor een werkplek bij een aannemer en begeleiden jou voor zowel de praktijk als de theorie.

Scholen
SPG-NH werkt nauw samen met het Regio College. In overleg kunnen we daarvan afwijken.