Voorlichting

Wat is ‘infra’ eigenlijk en wat kun je worden in deze sector? Voor veel jongeren is de infra een onbekend gebied. Jammer, omdat het werkveld juist zo afwisselend is en er volop doorgroeimogelijkheden zijn.

Om de sector onder de aandacht te brengen, staat SPG-NH regelmatig op scholenmarkten en open dagen van middelbare scholen en mbo-instellingen. Ook worden er klassikale voorlichtingen gegeven. Daarnaast is het mogelijk om alleen of met de klas de praktijkhal in Heerhugowaard te bezoeken. Jongeren ontdekken hier aan de hand van enkele werkzaamheden of de infra iets voor ze is.

Voor basisscholen bestaat het project Terug in de zandbak. Met al het moderne speelgoed spelen kinderen steeds minder vaak buiten, terwijl hier juist zoveel te zien en te doen is. Skeeleren op een asfaltweg, springtouwen op de stoep en graven in de zandbak. Door het project ontdekken kinderen in de leeftijd van ongeveer 9 tot en met 12 jaar wat de infra is. Waaruit bestaat asfalt eigenlijk? En welke verschillende verbanden zijn er in het straatwerk te vinden?

Na een les infra-introductie op school, bezoekt de klas de praktijkhal in Heerhugowaard. Hier gaan ze aan de slag met de graafmachine, maken ze kennis met verschillende instrumenten zoals een roterende laser en leren ze straten.

Geïnteresseerd in een voorlichting of bezoek? Neem contact op met ons om de mogelijkheden te bespreken.