Asfaltafwerker

Asfaltafwerker

Nederland is een klein land met een uitgebreid wegennet, waar automobilisten en vervoerders intensief gebruik van maken. Die wegen moeten dus vakkundig zijn aangelegd om jarenlang in een goede staat te blijven. Je hebt ze vast wel eens aan het werk gezien, de leden van de asfaltploeg, die vaak ’s nachts, in het weekend of in vakantieperiodes en bij weer en wind het werk aan de weg uitvoeren. Wil je ook deel uitmaken van zo’n ploeg? Altijd buiten werken en steeds op een andere locatie? Ben je daarnaast fysiek sterk en technisch aangelegd? En kun je goed zelfstandig en in een team werken en heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is de opleiding tot asfaltafwerker zeker iets voor jou.

Als asfaltafwerker:

 • werk je bij een asfaltafwerkmachine en de bijbehorende walsen;
 • ben je als lid van de asfaltploeg bezig met het aanleggen en onderhouden van wegen;
 • verzorg je alle werkzaamheden rond de asfaltafwerkmachine zoals randen bijwerken en asfalt egaliseren met de hark;
 • voer je een aantal werkzaamheden uit die vooraf gaan aan het spreiden van de asfaltlaag;
 • zorg je samen met de balkman voor het plaatsen, onderhouden en verwijderen van verkeersafzettingen;
 • richt je het werkterrein in en ruimt het weer op.

Waar werk je?

Wanneer je de opleiding tot asfaltafwerker succesvol hebt afgerond, kun je aan het werk bij aannemers in de infrastructuur die zich bezighouden met de aanleg en het onderhoud van wegen en specifieke toepassingen van asfalt. Je werkzaamheden vinden plaats op bouwterreinen, op wegen in en buiten steden, of op een vaste locatie waardoor je te maken hebt met omwonenden, voorbijgangers en verkeer. Bij de uitvoering van de werkzaamheden ben je vaak afhankelijk van de weersomstandigheden.

Opleiding asfaltafwerker bij SPG-NH

SPG-NH is een samenwerkingsverband van wegenbouwbedrijven in de regio Noord-Holland, waar we doorlopend nieuwe specialisten zoeken die werkend willen leren. Dit houdt in dat je aan de slag gaat bij een van onze aangesloten wegenbouwbedrijven en gemiddeld 1 dag per week naar school gaat. Deze leerweg heet BBL en wij werken hiervoor samen met het ROC Het Regio College. Het ROC verzorgt de theorielessen, die worden afgewisseld met praktijkopdrachten in onze praktijkhal. Tijdens deze BBL-opleiding is SPG-NH je werkgever en krijg je je salaris van ons. Wij zijn gevestigd in Heerhugowaard, waar je ook naar school zal gaan. Dit is een uitstekende manier om ervaring op te doen terwijl je leert om asfaltafwerker te worden.

Neem contact met ons op!
Heb jij het in je om asfaltafwerker te worden? Meld je dan aan voor de opleiding asfaltafwerker door het online aanmeldformulier in te vullen. Naast de opleiding asfaltafwerker, biedt SPG-NH meerdere opleidingen binnen de infra zoals vakman GWW, machinemonteur, straatmaker, waterbouwer en machinist. Wil je graag meer informatie? Je kunt ons bereiken op het nummer 072-5714743 of stuur je vragen naar info@spgnh.nl Onze leermeesters helpen je graag met al jouw vragen over de opleiding asfaltafwerker.

Terug naar overzicht

 

  Aanmelden

  Vul je gegevens in en we nemen binnen 5 werkdagen telefonisch contact met je op.

  Door dit formulier in te vullen ga je nog geen verplichtingen aan.

  Uw persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact. Lees de privacyverklaring voor meer informatie.